Joyce Hoogeveen

Joyce Hoogeveen

Van kinds af aan ging ik met mijn ouders met vakantie in Europa waarbij we talloze musea, kerken en kloosters bezochten. Toen al werd ik aangetrokken door de rust en stilte bij kloosters, en de prachtige locaties waar de kloosters gelegen waren, ook al besefte ik toen nog niet wat zo’n plek voor je kan betekenen.

Mijn eerste echte stilte ervaring

In 2017 ging ik op zoek naar een stilte retraite bij een klooster, nadat een burn-out mijn leven volledig op zijn kop zette. In juni van dat jaar nam ik voor de eerste keer deel aan ’een weekend stilte’ in het toenmalige Stiltecentrum in Doetinchem.

Deze eerste ervaring was er meteen een om nooit te vergeten. De warboel in mijn hoofd werd minder, ik kon weer beter focussen en helder nadenken. Het feit dat niks ‘moest’ tijdens zo’n weekend gaf mij heel veel rust en ontspanning. Na een heftige tijd waarin ik mezelf even kwijt was geraakt, vond ik mezelf in de stilte weer terug!

Niks ‘moeten’

Even niet hoeven zorgen, geen tijdsdruk, geen sociale verplichtingen, geen constante stroom van digitale informatiebronnen (telefoon uit!), geen achtergrond geluiden, alleen maar overgave aan de stilte. En die stilte kwam binnen! Juist daar op die plek in Doetinchem, kreeg ik het inzicht dat ik iets met ‘stilte’ moest gaan doen, maar wat? Dat wist ik toen nog niet. Dat ik nu uiteindelijk zelf hier de Stilte weekenden mag begeleiden, heeft zo moeten zijn..

Het roer om

Met regelmaat bezocht ik vanaf 2017 de Stilteweekenden, elke keer voelde het weer goed om op die plek te zijn. Het heeft ertoe geleid dat ik na het eerste weekend het roer volledig heb omgegooid. Ik ben diverse opleidingen gaan volgen zoals: Mindfulness trainer, Wandelcoach, Labyrintcoach, het geven van klankbaden en energetische Access Bars behandelingen etc.

Stadse Stilte en Een weekend stilte

Vervolgens heb ik een eigen Stilte plek in Leiden opgezet: ’Stadse Stilte’ om mensen een plek te bieden om rust en ontspanning te vinden in een drukke stad. Maar helaas; Corona gooide roet in het eten. Dat betekent dat ik me op dit moment alleen op coaching (in diverse vormen) ben gaan richten en het geven van individuele 8 weekse MBSR Mindfulness cursussen (fysiek en online) en geen eigen locatie meer heb.

Toen mij gevraagd werd of ik ‘Een weekend stilte’ wilde overnemen, twijfelde ik geen moment. Ik heb het stokje dankbaar overgenomen om met veel plezier de Stilteweekenden en de Midweek in een volledig verbouwd en uitgebreid Stiltecentrum (de Abdijhoeve) te begeleiden. Ik ontmoet je daar graag, je bent van harte welkom!

Wanneer?

2024/2025

8 – 10 november 2024

13 – 16 februari 2025

6 – 8 juni 2025

9 – 12 oktober 2025

 

Locatie

 

Abdijhoeve Betlehem
Willibrords Abdij

Abdijlaan 1
7004 JL Doetinchem

Wie?

Joyce Hoogeveen

Even niks moeten, niet hoeven zorgen, tijd voor jezelf, offline, resetten en bezinnen…